FIPA zajedno s 25 bh. kompanija na sajmu Macfrut 2017 u Italiji

09.05.2017. 07:43 / Izvor: Akta.ba
FIPA zajedno s 25 bh. kompanija na sajmu Macfrut 2017 u Italiji

Na ovogodišnjem, 34. međunarodnom sajmu Macfrut 2017, očekuje se 30 posto više izlagača u odnosu na prethodnu godinu.

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), u saradnji s vodećim italijanskim sajmom proizvodnje, logistike i distribucije voća i povrća Macfrutom, učestvovat će zajedno s 25 bh. kompanija iz oblasti poljoprivredne proizvodnje na sajmu Macfrut 2017, koji će biti održan od 10. do 12. maja ove godine u Riminiju u Italiji.

Na ovogodišnjem, 34. međunarodnom sajmu Macfrut 2017, očekuje se 30 posto više izlagača u odnosu na prethodnu godinu, iz 40 zemalja svijeta s pet kontinenata. Sajam će biti održan u osam paviljona na površini od 50.000 m2.

Predstavnici FIPA-e predvođeni direktorom Gordanom Milinićem prisustvovali su sajmu Macfrut 2016 koji je bio održan lani u Riminiju od 14. do 16. septembra. Na prošlogodišnjem sajmu je bilo oko 1.000 izlagača iz Evrope i svijeta iz oblasti proizvodnje fito-sanitarnih proizvoda i đubriva, mašina i tehnologija za sortiranje i pakovanje, mehanizacije i sistema za uzgoj voća i povrća, proizvodnje i trgovine voća i povrća, proizvodnje sadnica i sjemena, te logistike i usluga.

Nakon uspješno uspostavljene saradnje između predstavnika FIPA-e i organizatora sajma, organizatori su odlučili da zainteresiranim bh. kompanijama ponude plaćeni prijevoz, smještaj, besplatan ulaz na sajam, mogućnost organizacije B2B sastanaka s italijanskim kompanijama i prisustvo "networking" događajima.

FIPA, kojoj je cilj promovirati BiH kao zemlju pogodnu za investiranje, održat će na ovogodišnjem sajmu prezentacije projekata iz sektora poljoprivrede, te brojne sastanke s izlagačima zainteresovanim za investiranje i trgovinu sa bh. kompanijama.

FIPA također ima za cilj povezivanje bh. kompanija s italijanskim kompanijama, pronalaženje novih kompanija koji bi mogli biti zainteresirani za ulaganje u BiH, kao i nastavak saradnje s predstavnicima Macfruta.

Kompanije iz BiH imat će brojne prilike ostvarivanja kontakata s izlagačima i uspostavljanja poslovne saradnje, navodi se u saopćenju FIPA-e.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti