Prvi akreditirani Centar za rani rast i razvoj u BiH

30.12.2016. 11:40 / Izvor: Akta.ba
Prvi akreditirani Centar za rani rast i razvoj u BiH

Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH je uručila Akreditaciju za uspostavljen sistem kvaliteta za izniman rad Centra za rani rast i razvoj

Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH (AKAZ) je SOS Dječijim selima BiH uručila Akreditaciju za uspostavljen sistem kvaliteta za izniman rad SOS Centra za rani rast i razvoj, koji djeluje u  okviru SOS Društvenog centra Hermann Gmeiner na Mojmilu. Na svečanosti, upriličenoj povodom ovog važnog događaja, uručena je Akreditacija za uspostavljen sistem kvaliteta, a SOS Centar za rani rast i razvoj postao je prvi i jedini u BiH sa ovim vrijednim priznanjem.

Strogi Akreditacijski standardi za rani rast i razvoj koji su postavljeni pred tim SOS Centra za rani rast i razvoj, u potpunosti su ispunjeni. Program podrške ranom rastu i razvoju koji organizacija SOS Dječija sela BiH realizira se oslanja na UNICEF-ovo nastojanje da svako dijete treba imati pristup kvalitetnoj brizi i obrazovanju u prvim godinama djetinjstva.

Fokus predanog rada sa vladama, civilnim društvom, lokalnim zajednicama i drugim zainteresiranim stranama je insistiranje na pomoći najmlađoj djeci da dostignu svoj puni potencijal kroz podršku porodicama i zajednicama.

Saradnja sa Općinom Novi Grad Sarajevo je najbolji primjer kako lokalna zajednica prepoznaje puni kapacitet i kvalitet našeg Centra za rani rast i razvoj, ali i kvalitativno i kvantitativno učestvuje u procesu pomoći najmlađoj populaciji koja je prepoznata kao potencijal za budućnost i općine, ali i BiH u cjelini.

Kroz aktivnosti SOS Centra za rani rast i razvoj, tim profesionalaca SOS Dječijih sela BiH, koji se sastoji od pedagoga, prishologa, socijalnih radnika, pedijatara, defektologa i logopeda – pružio je usluge podrške za 950 djece i preko 532 roditelja u proteklom periodu.

Za više informacija: www.sos-ds.ba/edukativni-projekti, www.akaz.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti