Nagrade EU za žene inovatore: Rok za dostavu projektnih prijedloga 16. januar

31.12.2018. 11:54 / Izvor: Akta.ba
Nagrade EU za žene inovatore: Rok za dostavu projektnih prijedloga 16. januar

Poziv ima za cilj da nagradi četiri inovatora ženskog pola (od kojih je jedan "inovator u usponu"), a koje su ostvarile najveći uspjeh u aktivnostima pretvaranja ideje u nove proizvode/usluge.

U okviru Programa EU Horizont 2020 još uvijek je otvoren poziv koji je posvećen nagradama Evropske unije za žene inovatore (EU Prize for Women Innovators), a rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 16. januar 2019. godine do 17.00 časova.

Poziv ima za cilj da nagradi četiri inovatora ženskog pola (od kojih je jedan „inovator u usponu"), a koje su ostvarile najveći uspjeh u aktivnostima pretvaranja ideje u nove proizvode/usluge.

Učesnici u ovom pozivu moraju da budu:

-          osobe ženskog pola, a za "inovatora u usponu" osoba koja je rođena od 01. januara 1984. godine;

-          osnivač ili suosnivač kompanije koja je registrovana prije 01. januara 2017. godine.

Učesnici koji su već dobili nagradu EU ili Evropske zajednice za atomsku energiju (Euroatom) za određenu aktivnost, sa istom ne mogu da apliciraju u okviru ovog poziva.

Detaljnije informacije o Pozivu, načinu apliciranja, uslovima i kriterijumima koje aplikanti moraju da ispune prilikom apliciranja možete pronaći na sljedećoj internet stranici: https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/topics/swfs-prize-2019.html, kao i u dokumentu Pravila takmičenja: http://ec.europa.eu/research/participants/data/ref/h2020/other/prizes/contest_rules/h2020-prizes-rules-wip-19_en.pdf, te  Vodiču za prijavu: http://ec.europa.eu/research/participants/data/ref/h2020/other/prizes/appl_guide/h2020-prizes-guide-wip-19_en.pdf.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU