Raiffeisen banka i ove godine podržala Diplomatski zimski bazar

08.12.2014. 15:43 / Izvor: eKapija.ba
Raiffeisen banka i ove godine podržala Diplomatski zimski bazar

Zadovoljstvo nam je što smo u prilici podržati ovakav jedan događaj, koji njeguje raznolikost, ali ima i humanitarni karakter čija je krajnja svrha pomoći onima kojima je to najpotrebnije, kazao je direktor Banke Karlheinz Dobnigg.

Raiffeisen banka je i ove godine podržala Diplomatski zimski bazar, dobrotvorni događaj koji je održan proteklog vikenda u Sarajevu s ciljem prikupljanja novca za pomoć djeci s posebnim potrebama, djeci bez roditeljskog staranja i djeci čije su porodice slabijeg imovinskog stanja.

"Zadovoljstvo nam je što smo u prilici podržati ovakav jedan događaj, koji njeguje raznolikost, ali ima i humanitarni karakter čija je krajnja svrha pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Raiffeisen banka je i ove godine obezbijedila poklone za sve učesnike u glavnoj tomboli te obradovala najsretnije posjetioce Bazara. Također, za najmlađe posjetioce smo obezbijedili poseban interaktivni Rafa Žirafa kutak nastojeći ukazati na značaj štednje te njenu korisnost za društvo", izjavio je direktor Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg.

Na ovogodišnjem bazaru svoje proizvode i rukotvorine izlagalo je preko 30 različitih zemalja svijeta, te je bilo postavljeno više od 120 štandova izlagača iz Bosne i Hercegovine. Diplomatski zimski bazar je tradicionalni događaj koji organizuju članovi diplomatske zajednice u BiH, uz podršku Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država (USAID).

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi