Vrijedna donacija Konzuma BiH  javnim kuhinjama u BiH

09.09.2016. 13:27 / Izvor: Akta.ba
Vrijedna donacija Konzuma BiH  javnim kuhinjama u BiH

Donirani prehrambeni artikli uručeni  su narodnoj kuhinji ''Imaret'' Tuzla, Gradskoj narodnoj kuhinji u Zenici i Narodnoj kuhinji Crvenog krsta Mostar

Konzum BiH danas je upriličio podjelu bajramskih donacija narodnim kuhinjama u Zenici, Tuzli i Mostaru kako bi svim korisnicima osigurali  ljepši i bogatiji ručak povodom Kurban Bajrama.

''Svjesni smo da većina bh. građana živi na margini društva i da je mnogo ljudi u stanju socijalne potrebe. Misija svih nas mora biti briga o najugroženijim  kategorijama stanovništva, a Bajram je divna prilika da pokažemo humanost, brigu i poštovanje prema drugima.  Ovog puta odlučili smo pomoći rad narodnih kuhinja, čiji se broj korisnika, nažalost,  iz dana u dan povećava. Nadamo da će donirane namirnice olakšati i  obogatiti obroke koje svakodnevno spremaju, pogotovo Bajramske'', istakla je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

Donirani prehrambeni artikli uručeni  su narodnoj kuhinji ''Imaret'' Tuzla, Gradskoj narodnoj kuhinji u Zenici i Narodnoj kuhinji Crvenog krsta Mostar. Ove tri ustanove zajedno broje više od 7000 korisnika, a svaka vrsta pomoći je dobrodošla, naročito zbog nepostojanja stalnih donacija i kontinuiteta u snabdijevanju namirnicama.

"Narodna kuhinja ''Imaret'' broji više od 2500 korisnika, samim tim naše usluge koristi oko 750 porodica, a svakodnevno ih opslužujemo na 16 punktova u 4 općine na području grada Tuzla. Obzirom na tako veliki broj korisnika, svaka donacija nam je dobrodošla, pogotovo ako uzmemo u obzir i kašnjenje uplata budžetskih sredstava. Konzum BiH našoj kuhinji pomaže već dugo i zaista smo im zahvalni na pomoći", istakla je Mensura Hasanović direktorica regionalnog 'Merhameta'' Tuzla.

Društveno odgovorno djelovanje utkano je u poslovnu politiku Konzuma, koji će i u budućnosti pomagati lokalne zajednice širom BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi