VGT obezbjedio učešće dječaka iz SOS Dječijih sela na kampu Real Madrida

28.03.2016. 10:19 / Izvor: Akta.ba
VGT obezbjedio učešće dječaka iz SOS Dječijih sela na kampu Real Madrida

Real Madrid Fondacija, svjetski nogometni klub po prvi put će demonstrirati svoju nogometnu metodologiju za razvoj mladih igrača u Visokom u kojem se na treniranje prijavilo više od 100 učesnika uzrasta od 7 do 17 godina.

VGT osiguranje je ponosni partner kampa Real Madrida koji će se održati u Visokom. Real Madrid Fondacija, svjetski nogometni klub po prvi put će demonstrirati svoju nogometnu metodologiju za razvoj mladih igrača u Visokom u kojem se na treniranje prijavilo više od 100 učesnika uzrasta od 7 do 17 godina.

VGT osiguranje je pored podrške organizaciji kampa, obezbijedilo i učešće deset dječaka, među kojima su i dječaci iz SOS Dječijih sela BiH.

"VGT osiguranje svoju društvenu odgovornost već treću godinu iskazuje kroz prijateljstvo sa SOS Dječijim selima BiH. Pored vrijedne finansijske podrške VGT osigurava i onu nematerijalnu, iznimno važnu za razvoj djece i mladih. Zahvaljujući našim prijateljima iz VGT osiguranja, pet dječaka koji odrastaju u SOS porodicama će dobiti izuzetnu priliku da učestvuju na kampu Real Madrida. Možda se među ovom generacijom dječaka koji su dobili ovu fenomenalnu priliku raditi sa najboljim fudbalskim stručnjacima krije i neki novi Cristiano Ronaldo", rekao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

Kamp Real Madrida nazvan "Kraljevski klub u kraljevskom gradu" je prilika da mladi nogometaši osjete vrijednosti koje su povezane sa Real Madridom, kao što su timski rad, poštivanje drugih, solidarnost i trud. VGT osiguranje podrškom kampu Real Madrida podržava vrijednosti sporta i obrazovanja kroz podučavanje mladih vrijednostima kao što su predanost, odgovornost i timski rad koji će biti u središtu njihovog uspjeha u budućem radu i životu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi