Ame Breza radi sanaciju puta u Vogošći

18.05.2018. 15:15 / Izvor: Akta.ba
Ame Breza radi sanaciju puta u Vogošći

Radi se o projektu iz Programa prioriteta komunalne infrastrukture za 2018. godinu.

Na području MZ Svrake u toku je sanacija puta u ulici Miholjići. Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima i predstavnicima SMZ Svrake obišao lokaciju gdje radnici firme „Ame“ iz Breze izvode radove.

„Radi se o projektu iz Programa prioriteta komunalne infrastrukture za 2018. godinu. Projektom je predviđeno uklanjanje oštećenog i dotrajalog sloja asfalta, odvodnja oborinskih voda sa saobraćajnice u skladu sa tehničkim mogućnostima na terenu, kao i izgradnja armirano-betonskog zida u cilju stabilizacije trupa na dijelu dionice. Biće sanirano i rekonstruisano 820 m puta sa prosječnom širinom od 3,2 m. U okviru ovog projekta biće ugrađen i dio cjevovoda koji je sastavni dio projekta sanacije klizišta. Prije nego što se postavi asfalt biće postavljene cijevi u zahvatu ovog puta“, istakao je načelnik Smajić.

Vrijednost radova iznosi 171.000 KM, a finansira ih Općina Vogošća namjenskim sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. Nadzor nad izvođenjem radova, čiji je rok za završetak 45 dana, vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Bego Selimović i Ahmed Hido, predstavnici građana ove ulice su se zahvalili Općini Vogošća koja ulaže značajne napore na izgradnji  komunalne infrastrukture kako bi se poboljšao standard građana i život bio ugodniji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije