Investicije / PROJEKTI

Bivši objekat "Boško Buha" na Grbavici otvara vrata djeci i omladini

08.01.2019. 08:16 / Izvor: Oslobođenje

 

Bivši objekat “Boško Buha” na Grbavici, koji se već nekoliko godina obnavlja, uskoro bi trebao otvoriti vrata djeci i omladini. Kako su naveli iz Općine Novo Sarajevo, u toku je završna, četvrta faza radova na rekonstrukciji ovog objekta koji će nositi naziv Dječija kuća, a njena vrijednost je 385.987 KM. Podsjetili su da je kroz prve dvije faze uloženo 751.744 KM, a za treću fazu izdvojeno je oko 1.231.500 KM.

"Ova faza obuhvata izvođenje finalnih radova u multifunkcionalnoj kino-sali, nabavku i ugradnju rasvjetnih tijela, izradu i postavljanje vizuelnih komunikacija i ugradnju projektovane ugradbene opreme", dodali su iz Općine.

Iz Općine su naveli da se rekonstrukcijom objektu vraća prvobitna namjena, a to su obrazovno-kulturni i društveni sadržaji prvenstveno za djecu do 14 godina, kao i za širu populaciju.

"U Dječijoj kući predviđeni su sadržaji obrazovnog, kulturnog i društvenog karaktera, i to višenamjenski prostor za organizovanje izložbi i priredbi, multifunkcionalna sala sa pozornicom za koncerte, predstave i filmske projekcije. Tu je i internet kafe-klub, sala za održavanje predavanja i promocija, prostor za organizovanje sekcija i kurseva, biblioteka i čitaonica, te komunikacijski blokovi sa stepeništem i liftom", kazali su u ovoj općini.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije