Bužim: Potpisani ugovori za izgradnju putne infrastrukture

06.07.2018. 09:44 / Izvor: Akta.ba
Bužim: Potpisani ugovori za izgradnju putne infrastrukture

Načelnik i direktor poduzeća doo "KOV-GRAD" iz Bužima potpisali su ugovore za  izgradnju lokalne putne mreže vrijednosti od 1.492.772,40 KM.

Jučerašnjim potpisivanjem 25. ugovora za dvadeset i pet putnih pravaca između općine Bužim i izvođača radova nastavljaju se aktivnosti na izgradnji, rekonstrukciji i modernizaciji lokalne putne mreže na području općine Bužim u koju će biti uloženo oko 1,5 milion KM.

Načelnik  općine Bužim Zikrija Duraković i direktor poduzeća doo "KOV-GRAD" iz Bužima Safet Kovačević, uz prisustvo općinskih vijećnika, predsjednika Mjesnih zajednica  i  predstavnika građevinskih odbora, potpisali su ugovore za  izgradnju lokalne putne mreže u ukupnoj dužini od 13 km i vrijednosti od 1.492.772,40 KM.

Prije samog potpisivanja ugovora načelnik općine se posebno zahvalio svim građanima i građevinskim odborima koji su u saradnji sa općinom Bužim uspjeli prikupiti značajna sredstva.

"Posebno raduje činjenica da su građani bili inicijatori i pokretači ovih projekata, a ovaj model zajedničkog ulaganja u lokalnu putnu mrežu pokazao je veliku zainteresiranost građana koji su u veoma kratkom roku prikupili značajna sredstva. Cijenim da ćemo nastaviti ovaj pozitivan trend i u narednoj godini,  posebno vodeći računa o ravnomjernom ulaganju u sve naše mjesne zajednice. Ovih dana potpisuje se još jedan ugovor čime će početi i realizacija  putnog pravca koji povezuje općinu Bužim sa općinom Cazin, a radi se o lokalnom putnom pravcu Trostruki klanci u MZ Elkasova Rijeka vrijednosti 220.000,00 KM", posebno je naglasio načelnik  općine Bužim Zikrija Duraković.

Pored izgradnje puteva sa podjednakim učešćem općine i građana potpisani su ugovori za rekonstrukciju i sanaciju putnih pravaca  Abdići- Musići i Račići – Nanići koji vode do izvorišta Musići i pumpne stanice Račići, te ugovor sa nadzornim organom za sve putne pravce.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije