Grad Sarajevo finansirao postavljanje zaštitnog fasadnog panoa na Olomanku

17.07.2008. 15:03 / Izvor: Grad Sarajevo
Grad Sarajevo finansirao postavljanje zaštitnog fasadnog panoa na Olomanku


Grad Sarajevo finansirao je sa 15.000 KM postavljanje zaštitnog fasadnog panoa na zgradu Olomanka u centru Sarajeva. Objekat se već nekoliko godina se nalazi u vrlo lošem stanju nakon što je započeto njegovo rušenje a koje je zatim obustavljeno zbog sudskog spora. Budući da je ovakav porušen objekat narušavao sliku glavne sarajevske saobraćajnice i šetnice, a što je izazivalo veliko negodovanje građana i gostiju našeg grada, gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac inicirala je još prošle godine postavljanje zaštitnog panoa na objekat, saopćila je Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

Nakon što su dobivene sve neophodne dozvole općinskih i kantonalnih organa, Gradska uprava je ugovorila radove sa firmom „Unigradnja“ koja je izvršila izradu i postavljanje čelnične konstrukcije i štampanog panoa.

Na objektu se sada nalazi pano sa autentičnim izgledom nekadašnje slastičarne „Oloman“. Grad je ovim činom želio vratiti građanima sjećanje na jednu od nekad najposjećenijih slastičarnica gdje su se okupljale poznate ličnosti iz javnog života, građani i gosti Sarajeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije