Intenziviranje projekta izgradnje Prve transverzale

12.09.2019. 08:12 / Izvor: Akta.ba
Intenziviranje projekta izgradnje Prve transverzale

Operativni tim za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale održao je jučer prvi radni sastanak

Operativni tim za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale održao je jučer prvi radni sastanak na kojem su usvojeni zaključci u cilju intenziviranja projekta izgradnje Prve transverzale

Sastanak je organiziran na inicijativu premijera KS Edina Forte, uz kojeg taj tim čine i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, načelnici općina Centar, Vogošća i Novo Sarajevo Nedžad Ajnadžić, Edin Smajić i Nedžad Koldžo, te direktori Zavoda za izgradnju i Direkcije za puteve KS Mirza Hulusić i Selmir Kovač, kao i kantonalni pravobranilac Kemal Karić.

"Na sutrašnjoj sjednici Vlade KS razmatrat će se dvije tačke dnevnog reda a tiču se otkupa dvije parcele na trasi između Kranjčevićeve i Ulice Braće Begić. Pravobranilaštvo je dalo pozitivno mišljenje. Nakon davanja saglasnosti Vlade, odluke o otkupu tih parcela biće upućene na razmatranje Skupštini na septembarskoj sjednici", naglasio je između ostalog premijer Forto.

Bit će upriličen i sastanak predstavnika zavoda za izgradnju i za planiranje razvoja, Ministarstva saobraćaja i Općine Vogošća sa predstavnicima "BH Gasa" o temi izmještanja gasovoda sa lokaliteta Prve transverzale u pomenutoj općini.

Sastanci Operativnog tima za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale, prema najavama premijera Forte, bit će svake srijede, a naredni je 18. septembra, saopćeno je iz Pres službe Kantona Sarajevo. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije