Izdato odobrenje za pripremne radove na izgradnji TC Bingo u Goraždu

15.04.2014. 09:13 / Izvor: eKapija.ba
Izdato odobrenje za pripremne radove na izgradnji TC Bingo u Goraždu

Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde izdalo je odobrenje za izvođenje pripremnih radova za uređenje gradilišta tržnog centra "Bingo" u Goraždu.

Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde izdalo je odobrenje za izvođenje pripremnih radova za uređenje gradilišta tržnog centra "Bingo" u Goraždu, čime su nastavljene aktivnosti na realizaciji ovog značajnog projekta.

Ovo odobrenje danas je vlasniku trgovinskog lanca „Bingo“ iz Tuzle Senadu Džambiću uručio premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto.

Dobivanjem ovog odobrenja „Bingu“ je omogućen početak građevinskih radova na odabranoj lokaciji, odnosno pripremanje terena za formiranje gradilišta.

Na sastanku u kabinetu premijera BPK-a, kojem su prisustvovali resorna ministrica Biljana Simić, sekretar Vlade Emir Sijerčić i menadžer projekta Sabrudin Hadžiabdić, razgovarano je o slijedećim koracima na izgradnji ovog tržnog centra.

Kako je naglašeno, u toku je izrada glavnog projekta, koji je preduslov za izdavanje odobrenja za građenje. Nakon dobivanja svih potrebnih odobrenja, započeće i građevinski radovi  na ovom objektu.

Sudeći po dosadašnjim, pozitivnim iskustvima koje ima „Bingo“ sa izgradnjom mnogobrojnih tržnih centara širom BiH, ovaj posao trebao bi se okončati prema utvrđenoj dinamici te će Goražde, kako je ranije najavljeno, dobiti veliki prodajni centar krajem jula ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije