Jata group okončala radove na sanaciji klizišta kod Srebrenika

07.08.2019. 13:12 / Izvor: Akta.ba
Jata group okončala radove na sanaciji klizišta kod Srebrenika

Uz temeljite sanacione radove, zahvaljujući kojima je zaustavljeno klizanje ogromnih količina zemlje, urađen je i novi sloj asfalta.

Radnici firme „Jata group“ okončali su radove na sanaciji klizišta na lokalnom putu u centru naselja Gornji Srebrenik. Riječ je o jednom od najvećih klizišta na području  Srebrenika koje je, zbog svoje lokacije i specifičnosti terena, predstavljalo veliku prijetnju za stambene objekte i putnu komunikaciju Srebrenik-Gornji Srebrenik.

Uz temeljite sanacione radove, zahvaljujući kojima je zaustavljeno klizanje ogromnih količina zemlje, urađen je i novi sloj asfalta na oštećenoj dionici lokalnog puta Srebrenik-Gornji Srebrenik, u dužini od oko 150 metara, a riješen je i problem odvodnje površinskih i podzemnih voda.

Prema riječima gradonačelnika Nihada Omerovića, u ove radove uloženo je 150.000 maraka, od čega je 100.000 KM obezbijedilo Ministarstvo prostornog uređenja Federacije BiH, a preostali iznos izdvojen je iz budžeta Grada Srebrenika.

Sanacijom velikog klizišta, ističe Omerović, obezbijeđena je kvalitetna putna komunikacija stanovnicima ovog naselja, ali i sve većem broju turista koji posjećuju srednjovjekovnu tvrđavu i izletišta na planini Majevici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije