Investicije / URBANIZAM

Nakon gasne mreže, stanovnici ulice Harisa Kurtovića na Aneksu dobili i asfalt

Nakon distributivne gasne mreže, stanovnici ulice Harisa Kurtovića u naselju Aneks, od jučer su dobili i asfalt.

01.04.2020. 08:19 / Izvor: Akta.ba

Nakon distributivne gasne mreže, stanovnici ulice Harisa Kurtovića u naselju Aneks, od jučer su dobili i asfalt.

Prethodno je završena izgradnja blizu pola kilometra gasovoda, na koji će se moći priključiti oko 50 domaćinstava. Priključenje stambenih objekata na gasnu mrežu vrši KJKP "Sarajevogas", prema ranije izrađenom projektu.

Nakon izgradnje glavnog voda i tamponiranja ceste, položen je asfaltni sloj, riješena odvodnja oborinskih voda, te su postavljeni šahtovi i slivničke rešetke. Time je ovaj dio naselja uz gasnu mrežu, po prvi put dobio i asfaltiranu cestu.

Izgradnja gasne mreže nastavljena je u Dobroševićima, gdje je u dva kraka Dobroševićke ulice položeno 300 metara gasnog voda sa mogućnošću za priključenje 20 stambenih objekata. Preostalo je da se u ovoj ulici uradi još oko 1.300 metara gasne mreže, nakon čega će se radovi nastaviti u Ulici 14 juni, gdje će se raditi oko 300 metara gasne mreže, a potom i asfaltiranje makadamske ceste.

Ovim projektom bit će izgrađena 2,3 kilometra gasne mreže, za šta je Općina Novi Grad iz budžeta izdvojila 172.000, dok je Federalno ministarstvo okoliša i turizma sufinansiralo projekat sa 85.000 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije