Investicije / PROJEKTI

Nakon osam godina počeli radovi na nastavku gradnje zatvora u Jasenici

30.05.2020. 08:41 / Izvor: bljesak.info

Polaganjem kamena temeljca u petak, nakon osam godina nastavljaju se radove na izgradnji zgrade Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Mostar u naselju Jasenica.

Novac za drugu fazu radova osiguran je još prije dvije godine federalnim proračunom. Prema riječima ravnatelja KPZ-a Borisa Džebe, druga faza vrijedna je oko tri milijuna maraka, a isto toliko sredstava bit će potrebno i za posljednju, treću fazu. 

Iako je prvotni plan bio da KPZ u Jasenici bude za 420 osuđenih i pritvorenih, trenutni plan je namjenjen za u pola manje.

''U početnom planu iz 2011. godine planirano je 200 osuđenih osoba u pritvorenom i 200 u zatvorenom dijelu, međutim ovo je faza u kojoj idemo sa samo 200 u poluotvoreni tip'', rekao je Džeba.

Ravnatelj KPZ-a tvrdi da će, nakon toliko godina od početne faze, mostarski 'Alcatraz' i dalje biti u potpunosti suvremen objekt, a doći će i do povećanja broja službenika. 

Direktor građevinske tvrtke ITC iz Zenice Suad Isaković, koja će vršiti radove, rekao je kako će se sada krenuti s izvođenjem grubih radova na tri objekta.

Rok završetka je, kazao je Isaković, godina dana. Konačno preseljenje iz postojećeg trenutnog objekta KPZ-a Mostar koji se, prema riječima ravnatelja Džebe, nalazi u lošim uvjetima, očekuje se za dvije godine.

Što će biti s objektom u Šantićevoj ulici, on nema informacija. 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije