Za novi smještaj Ureda za reviziju institucije BiH izdvojit će se 5 miliona KM

04.08.2020. 11:36 / Izvor: Akta.ba
Za novi smještaj Ureda za reviziju institucije BiH izdvojit će se 5 miliona KM

Za objekt planiraju izdvojiti 5.000.000,00 KM, a planirana dinamika potrošnje sredstava realizirat će se u tranšama.

Služba za zajedničke poslove institucija BiH Sarajevo objavila je oglas u kojem traži objekta za potrebe smještaja Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu, uključujući i njegovu prilagodbu potrebama za uredskim prostorom Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine.

Za objekt planiraju izdvojiti 5.000.000,00 KM, a planirana dinamika potrošnje sredstava realizirat će se u tranšama.

Objekt koji je predmat kupovine mora ispunjavati uslove kao što je da mora biti lociran u užoj gradskoj zoni Grada Sarajeva, blizu javnog prijevoza, udaljen manje od pet kilometara od sjedišta institucija BiH, površina prostora je minimalno 1.200 m2. Objektu mora biti omogućen kolski i pješački pristup kao i pristup za osobe sa poteškoćama u kretanju, treba imati tri kabineta, jedan kabinet mora biti minimalne površine 40 m2, dva kabineta moraju biti minimalne površine po 30 m2 a isti moraju biti funkcionalno povezani sa prostorom šefa kabineta i tajnika/ce.

Pored ovog objekt treba imati osam ureda za rukovoditelje temeljnih organizacijskih jedinica, minimalne površine 15 m2, od kojih je jedan i za šefa kabineta, trebao bi imati urede za još 80 uposlenika, veličine koja se dogovara u roku koji se ostavlja najpovoljnijem pomiditelju da se objekt prilagodi potrebama Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine.

Objekt treba imati server sobu sa minimalno 1 Gb mrežom, sa čvorištem u istoj, minimalne površine 20 m2, klimatiziram neovisno od ostale klimatizacije objekta i propisno tehnički opremljenu za dane svrhe, ali i arhivski prostor površine od maksimalno 150 m2. Ovo su samo neki od uslova koji objekat treba da zadovolji.

Pravo učešća po ovom javnom pozivu imaju sva fizička i pravna lica sa područja Bosne i Hercegovine, koja dostave svoje ponude u predviđenom roku i kompletnu traženu dokumentaciju. Ponude je potrebno dostaviti putem pošte najkasnije do 19.08.2020. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije