Općina Centar sa Institutom Kult finansira pokretanje biznisa za mlade

30.05.2019. 10:43 / Izvor: Akta.ba
Općina Centar sa Institutom Kult finansira pokretanje biznisa za mlade

Pravo učešća na Javnom pozivu su imali nezaposleni mladi od 18 do 35 godina starosti, pojedinačno ili u grupi.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Instituta za razvoj mladih "Kult" Jasmin Bešić će u petak, 31. maja 2019. godine u prostorijama ove lokalne zajednice u 9 sati potpisati ugovore sa četiri mlada aplikanta koji su dobili finansijska sredstva za osnivanje sopstvenog biznisa nakon provedene procedure Javnog poziva i evaluacije biznis planova.

Naime, Institut za razvoj mladih KULT uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u BiH u okviru projekta "Preduzetnički fond za mlade" izdvojio je ukupno 200.000 KM za implementaciju projekta u osam lokalnih zajednica, a jednak iznos izdvojile su i jedinice lokalne samouprave, među kojima je i Općina Centar.

Pravo učešća na Javnom pozivu su imali nezaposleni mladi od 18 do 35 godina starosti, pojedinačno ili u grupi, a uslov je bio i da imaju prebivalište na području općine Centar najmanje godinu dana, te da dostave poslovni plan pokretanja vlastitog biznisa.

Za realizaciju ovog projekta izdvojeno je 60.000 KM, i to i Općina Centar i Institut za razvoj mladih "Kult" po 30.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije