Otvorena nova zgrada N/FS Bosne i Hercegovine

22.11.2018. 17:24 / Izvor: Fena
Otvorena nova zgrada N/FS Bosne i Hercegovine
OTVORI GALERIJU

Zgrada je zvanično otvorena otkrivanjem table zahvalnosti UEFA-i za pomoć pri izgradnji nove zgrade Saveza.

Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin i predsjednik Nogometnog saveza BiH (NSBiH) Elvedin Begić otvorili su danas u Sarajevu novu zgradu krovne kuće bh. nogometa. 

U zgradu je uloženo deset miliona KM, a Begić je u svom govoru naglasio da je otvorenje ovog objekta rezultat odličnog rada u Nogometnom savezu BiH, te da je projekt uspio iako je bilo dosta ljudi koji su ga sputavali. 

"Ideja o ovakvoj zgradi izgledala je kao ludost, ali svaka ideja tako izgleda na početku. Hvala mojim prijateljima i saradnicima koji nisu dozvolili da nas pojedinci sputavaju, a posebno hvala predsjednicima nacionalnih saveza. Imamo mnogo evropskih prijatelja. Nećemo iznevjeriti podršku UEFA-e i FIFA-e, a ovaj objekat ostavljamo generacijama iza nas", kazao je Begić. 

 

 

Čeferin naglašava da je ovo velik dan za bh. nogomet, te da se svijet divi uspjesima reprezentacije BiH.

"Ovo je novi korak u razvoju nogometa u BiH. Svijet se divi rezultatima selekcije BiH koja se plasirala u A diviziju Lige nacija. Imate velikane poput Džeke i Pjanića. NSBiH je imao tešku početnu poziciju, ali je uhvatio korak za elitom. Imate talenat i dobro rukovodstvo, ali fali vam dobra infrastruktura. UEFA će nastaviti biti dobar partner NSBiH, posebno u segmentu infrastrukture", izjavio je Čeferin. 

Sredstva za ovaj projekt Savez je dobio iz UEFA "HatTrick" programa, koji koriste nacionalni savezi za unapređenje trening centara, sjedišta nacionalnih saveza i druge infrastrukture, ali i nekih razvojnih projekata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije