Potpisan ugovor o izgradnji sustava navodnjavanja Višićke kasete

12.09.2019. 11:48 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor o izgradnji sustava navodnjavanja Višićke kasete

U okviru projekta "Višićka kaseta" bit će izgrađen vodoopskrbni sustav, odnosno sustava navodnjavanja i sustava za odvodnju.

Grad Čapljina je u suradnji sa Svjetskom bankom i Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ušla u projekat „Višićka kaseta“, jedan od najvećih infrastrukturnih poljoprivrednih projekata na području grada Čapljine.

Radi se o izgradnji vodoopskrbnog sustava odnosno sustava navodnjavanja i sustava za odvodnju. Na taj način se visoko kvalitetno poljoprivredno zemljište na području Višićke kasete, koja obuhvaća Mjesne zajednice Višići, Čeljevo i Gnjilišta, dodatno oplemenjuje na način da će svaki zainteresirani poljoprivredni proizvođač dobiti prigodu da u ljetnim mjesecima može navodnjavati svoje poljoprivredne proizvode, a istovremeno u zimskom razdoblju kada su velike padaline novi sustav za odvodnju će spriječiti plavljenje zemljišta što se znalo dešavati u ranijem periodu.

Prije par mjeseci grad Čapljina je potpisala ugovor za projekat izgradnje odvodnje, odnosno sustava kanala za odvodnjavanje, a danas je potpisan ugovor za sustav navodnjavanja, te je vrijednost današnjeg ugovora 4.145.499,79 KM.

Ukupna vrijednost projekta „Višićka kaseta“ iznosi  5.239.652,32  KM.

U ime gradske uprave ugovor je potpisao gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić a u ime Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ugovor je potpisao gosp. Alojz Dunđer. Ugovore su potpisali i izvođači radova, koji su istakli odličnu suradnju s gradom Čapljinom. U ime izvođača radova ugovore su potpisali firmi „Eccon inžinjering d.o.o.“ Čapljina i „Hering d.d.“ Široki Brijeg.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije