Potpisan ugovor o sufinansiranju radova na zamjeni terena stadiona Grbavica

26.09.2018. 09:03 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor o sufinansiranju radova na zamjeni terena stadiona Grbavica

Cilj ugovora koji je potpisao općinski načelnik Nedžad Koldžo  je stvoriti bolje uslove za odigravanje utakmica i nogometne reprezentacije BiH.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor FK "Željezničar" Mirsad Šiljak, 24. septembra ove godine,  potpisali su ugovor o sufinansiranju radova na zamjeni terena stadiona Grbavica i druge radove na adaptaciji i uređenju stadiona i tribina.

Vrijednost ugovora je 200.000 KM, a sredstva su obezbjeđena u Budžetu Općine Novo Sarajevo za 2018. godinu, u Programu podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo je rekao da na ovaj način glavni grad BiH dobija stadion koji  ispunjava zahtjeve i standarde UEFA-e, te se stvaraju  se još bolji uslovi kako bi i nogometna reprezentacija BiH igrala utakmice na ovom stadionu.

Direktor FK "Željezničar" Mirsad Šiljak je naglasio da je stadion Grbavica simbol grada Sarajeva i Općine Novo Sarajevo, te se zahvalio Općini na podršci.

Općina Novo Sarajevo je do sada, osim za uređenje stadiona, izdvojila značajna sredstva za sportski kompleks na Grbavici, između ostalog za izgradnju Sportske dvorane "Novo Sarajevo", te postavljanje umjetne trave i izgradnju svlačionica na pomoćnom terenu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije