Investicije / PROJEKTI

Prezentovan Idejni projekat Gradskog stadiona "Mračaj"

29.12.2020. 08:11 / Izvor: Akta.ba

Prošle sedmice u prisustvu sportskih radnika, predstavnika sportskih kolektiva i Općine Jajce, predstavnici IPSA Instituta prezentovali Idejni projekat Gradskog stadiona „Mračaj“.

Ovo je prvi korak za obnovu i rekonstrukciju ovog objekta, te izgradnju novih sadržaja koji će upotpuniti sportsku ponudu, a cilj je bio upoznati prisutne sa prijedlogom idejnog rješenja kako bi se prije  izrade Glavnog projekta ukazalo na moguće nedostatke.

Svi opravdani prijedlozi izneseni tokom prezentacije bit će uvršteni u konačnu verziju Idejnog projekta.

Podsjećamo, Gradski stadion „Mračaj“ od aprila ove godine u vlasništvu je Općine Jajce, nakon što je Općinsko vijeće Jajce na svojoj 17. redovnoj sjednici održanoj 30.12.2019. godine donijelo Odluku o utvrđivanju javnog interesa kupovine nogometnog stadiona Mračaj sa pratećim sadržajima.

Ovim činom Općina Jajce osigurala je da grad Jajce u svojoj sportskoj infrastrukturi posjeduje i gradski stadion koji će okupljati djecu i mlade kroz različite sportske sadržaje i biti mjesto sportskih uspjeha.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije