Pogledajte kako će izgledati dionica Buna-Počitelj

Investicije / PROJEKTI

Pogledajte kako će izgledati dionica Buna-Počitelj

Ugovor o izgradnji poddionice Buna – Počitelj potpisan je 18. maja 2018. godine, a rok za završetak radova je 18 mjeseci.

21.04.2019. 18:46 / Izvor: Akta.ba

Ugovor o izgradnji poddionice Buna – Počitelj potpisan je 18. maja 2018. godine, a rok za završetak radova je 18 mjeseci. Vrijednost Ugovora za izgradnju je 25,7 miliona eura, a kredit je osigurala Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD). Poddionica Buna – Počitelj je duga 7,2 km i dio je dionice autoceste na Koridoru 5C Mostar jug – Počitelj.

Poddionica počinje na oko 4 kilometra južno od sela Hodbina. Trasa autoceste je položena tako da ne presjeca gušće naseljena područja, nego prolazi iznad kanjona Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj, piše Fokus.

Trasa uključuje dva natputnjaka, jedan podputnjak i dva prolaza za životinje, kao i izgradnju dvostranog odmorišta “Rotinski potok”. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije