građevinski radovi

Investicije / PROJEKTI

Ministarstvo kulture i sporta KS izdvojilo 50.000 KM za rekonstrukciju kotlovnice u FIS-u

Nakon rebalansa budžeta Kantona Sarajevo, resorno ministarstvo izdvojilo je 50.000 KM, a novac će biti iskorišten za poboljšanje uslova, konkretno za rekonstrukciju kotlovnice u FIS-u.

30.12.2021. 12:46 / Izvor: Akta.ba

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta "Sanacija, rekonstrukcija i tekuće održavanje objekta Centra za sport i rekreaciju - Sportski centar FIS". 

Nakon rebalansa budžeta Kantona Sarajevo, resorno ministarstvo izdvojilo je 50.000 KM, a novac će biti iskorišten za poboljšanje uslova, konkretno za rekonstrukciju kotlovnice u FIS-u.

"Današnje potpisivanje ugovora je nastavak odlične saradnje koju imamo sa Općinom Centar. Sinergija kantonalnog i općinskih nivoa donosi samo boljitak građanima Kantona Sarajevo", rekao je ministar Avdić.

Načelnik Mandić istakao je da je od FIS-a ostalo samo ime i uspomene. A govoreći o prioritetima, kada je u pitanju sanacija ovog kultnog mjesta, kazao je da je zapravo sve vapi za obnovom i da se ne kreće "od nule", već i daleko ispod nje.  

"Tamo su trenutno vrlo loši uslovi, ali mi smo odlučni i istrajni da FIS vratimo tamo gdje pripada da bude centar za sport i rekreaciju, gdje će se mladi ljudi okupljati. Uslovi u FIS-u su na ivici održivosti, kako u zimskom, tako i u ljetnom periodu", kazao je Mandić.

Za narednu godinu najavio je aktivnosti na rekonstrukciji gimnastičkih sala i ostalih sadržaja.

"Uz saradnju i razumijevanje Vlade Kantona, posebno ministra Avdića, kojem se iskreno zahvaljujem na plodonosnoj saradnji, udarili smo vrlo dobre temelje za narednu godinu", rekao je načelnik Mandić.

Podsjetio je da se uz saradnju ovog ministarstva realiziraju vrlo važni projekti, te je naveo primjer Austrijske kuće i spomenika Mirzi Delibašiću. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije