Investicije / PROJEKTI

Najavljena sanacija fasade zgrade u Titovoj ulici, slijedi poziv za izvođača radova

29.09.2022. 13:25 / Izvor: Akta.ba
fasada centar

Uskoro počinju radovi na fasadi u ulici Maršala Tita na broju 29 koja je dijelom nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine – "Historijski urbani krajolik Sarajevo".

Grad Sarajevo realizira projekat rekonstrukcije i restauracije fasada u užoj jezgri koji ima za cilj bh. prijestolnicu učiniti ambijentom ugodnog življenja i afirmirati ga kao poželjnu turističku destinaciju.

Uskoro počinju radovi na fasadi u ulici Maršala Tita na broju 29 koja je dijelom nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine – „Historijski urbani krajolik Sarajevo“.

"Za ovu namjenu osigurana su sredstva u Budžetu Grada za 2022. godinu. Odlučna sam u namjeri da i na ovaj način budemo prepoznati kao istinska evropska metropola. Za ljepše lice našeg Sarajeva", poručuje gradonačelnica Benjamina Karić.

Intervencije podrazumijevaju rekonstrukciju fasadnih slojeva, restauraciju stolarije i bravarije, te završnu kolorističku obradu u skladu sa projektnom dokumentacijom.

Važno je istaći i to da je u toku proces pribavljanja potrebnih saglasnosti, nakon čega će biti raspisan javni poziv za odabir izvođača radova.

fasada u centru

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije