Na obnovu Doma zdravlja Ilidža se dugo čekalo, poznato i kada će biti završena

21.11.2022. 12:43 / Izvor: Akta.ba
dom zdravlja

Građani Ilidže i uposlenici Doma zdravlja predugo čekaju na uređenje zgrade.

Ilidža bi krajem marta naredne godine trebala dobiti moderniju i energijski efikasniju zgradu "Doma zdravlja", potvrđeno je za portal Akta.ba iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

Naime, kako smo već ranije pisali, radovi su zvanično počeli krajem septembra, a mjere energijske efikasnosti podrazumijevaju provođenje niza intervencija, prevashodno na vanjskoj ovojnici zgrada, a kojim bi se došlo do smanjenja potrošnje energije.

DOM

Građani Ilidže i uposlenici Doma zdravlja predugo čekaju na uređenje zgrade. Projekt je davno nacrtan, ali je čekao Vladu i EBRD projekat energijske efikasnosti.

S toga je portal Akta.ba kontaktirao Ministarstvo kako bismo provjerili šta je do sad urađeno i kakvi su planovi za dalje.

"Završeni su planirani radovi na mašinskim instalacijama, odnosno izvršena je ugradnja termostatskih ventila sa regulatorom pritiska na postojeće radijatore.Trenutno se izvode radovi sanacije i bojenja betonskih površina fasade, demontaža bravarskih pozicija, a nakon toga slijedi ugradnja novih PVC prozora", pojasnili su, dodajući da prema planiranoj dinamici, završetak radova je planiran do kraja marta mjeseca naredne godine, a na šta će značajno utjecati vremenski uslovi koji slijede u narednom periodu.

dom zdravlja

Finansiranje projekta je obezbijeđeno iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od osam miliona eura, dok je Evropska unija osigurala nepovratna sredstva u iznosu od dva miliona eura.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije