Ispunjeni uslovi: Kreće gradnja Koridora 5c kroz Tešanj

12.12.2022. 15:22 / Izvor: Akta.ba
tešanj

Radi se o dionici dugoj 8,5 km, sa 7 mostova i 2 petlje, ukupne vrijednosti 143 miliona eura.

Općinski načelnik Suad Huskić predao je danas dokumentaciju izvršnom direktoru za projektovanje i građenje JP Autoceste FBiH Ešefu Džafiću, čime su ispunjeni svi uslovi za početak gradnje dionice Koridora 5c kroz općinu Tešanj, od Putnikovog brda do Medakova. Radi se o dionici dugoj 8,5 km, sa 7 mostova i 2 petlje, ukupne vrijednosti 143 miliona eura.

"U Općini Tešanj smo u posljednje 2,5 godine radili na eksproprijaciji 600 parcela, tako da je za nas, danas kada predajemo završnu dokumentaciju predstavnicima JP Autoceste FBiH, ovo svečani trenutak. Želim se zahvaliti građanima i mjesnim zajednicama koji su sudjelovali u ovom procesu, a posebno mojim saradnicima koji su direktno radili na ovom poslu. Završetkom Koridora, općina Tešanj će biti bliža mreži evropskih puteva, a to znači novu fazu razvoja za Tešanj u narednim decenijama", rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

tesanj

Izvršni direktor za projektovanje i građenje JP Autoceste FBiH Ešef Džafić je naglasio da je obezbijeđena građevinska dozvola, te potpisani ugovori sa izvođačem i nadzorom. Zahvalio se općini Tešanj, Načelniku i saradnicima na uspješnoj saradnji.

U narednim danima počinju pripremni radovi za gradnju Koridora 5c kroz općinu Tešanj. Svi radovi bi na dionici Putnikovo Brdo-Medakovo prema ugovorenim rokovima trebali biti završeni do kraja 2025. godine. Gradilište se već organizira, a prvi radovi će podrazumijevati postavljanje šipova na lokacijama gdje se grade nadzemni objekti. Na današnjem sastanku, osim predstavnika Općine Tešanj i JP Autoceste FBiH, prisustvovali su i predstavnici izvođača, firme Euroasfalt i nadzora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije