Doboj spreman za izgradnju nove bolnice

08.11.2016. 09:14 / Izvor: Alternativna televizija
Doboj spreman za izgradnju nove bolnice

Za detalje čekaju povratak delegacije iz Kine, ali u dobojskoj bolnici već znaju da gradnja nove može da počne prije one u Istočnom Sarajevu.

Za detalje čekaju povratak delegacije iz Kine, ali u dobojskoj bolnici već znaju da gradnja nove može da počne prije one u Istočnom Sarajevu. Sve preduslove su kažu ispunili. Lokacija bivše kasarne Usora, spremna je za radove. Zemljište je u njihovom vlasništvu, imovinski odnosi riješeni, idejno rješenje urađeno.

“Kinezi će moći da rade izvedbeni projekat jer imaju sve parametre, šta to nama treba koje su službe, koji broj zaposlenih koji broj pacijenata i oni će na temelju toga i idejnog rješenja raditi izvedbeni projekat”, rekao je direktor JU Bolnica Doboj Vlado Đurđević.

Izrada izvedbenog projekta, faza je koja bi mogla najviše da traje, oko godinu. Još oko tri su, kako se procjenjuje, potrebne do useljenja. Izvjesno je da če novi objekat biti novi pravni subjekat.

“To znači da bi tamo išli samo radnici koji bi tamo imali posao, a eventualni višak radnika bi ostalo u postojećem pravnom subjektu koji bi ostao da radi neke druge djelatnosti gdje bio se ti radnici zaposlili”, rekao je Đurđević.

Đački, studentski ili Dom penzionera, neke su od opcija za stari objekat, ali konačnu riječ daće Vlada. Oko 200.000 osigurana liječiće se u novom.

Budu li se Kinezi držali postojećeg idejnog rješenja, objekat će se prostirati na 20.000 kvadrata i pet spratova, imati parking i heliodrom.

Trebalo bi da košta oko 60 miliona dolara, ali konačna cifra zavisiće od kineskog projekta. Sve službe će biti na jednom mjestu, a zaposleni će se obučiti za rad na novoj opremi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije