Traže se inžinjeri za izgradnju autoputa Bar - Boljare u Crnoj Gori

18.11.2016. 13:27 / Izvor: Akta.ba
Traže se inžinjeri za izgradnju autoputa Bar - Boljare u Crnoj Gori

Predsjednik kompanije CRBC-a Lu Can nedavno je rekao je da će dionicu Smokovac Mateševo završiti za četiri godine.

Kompanija China Road and Bridge Corporation Montenegro Branch na portalu posao.ba raspisala je nekoliko oglasa za posao u kojima se traže inžinjeri za rad na poslovima izgradnje autoputa Bar –Boljare u Crnoj Gori, kao i glavni direktor za sigurnost.

Detaljne opise poslova i tražene uslove prijave za kandidate koji su željni novih izazova mogu se pogledati na portalu posao.ba.

Podsjećamo, radovi na izgradnji autoputa Bar – Boljare zvanično su počeli 11.05.2015 godine. Izgradnja prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo, trajaće četiri godine. Ugovoreni period za izgradnju dionice Smokovac – Uvač – Mateševo je 48 mjeseci i počinje da teče od 11.05.2015 godine, a izvođači radova su kineska kompanija CRBC.

Dužina dionice je 41 kilometar sa 45 mostova i vijadukata i 32 tunela.

Predsjednik kompanije CRBC-a Lu Can nedavno je rekao je da će dionicu Smokovac Mateševo završiti za četiri godine. Izgradnja prve dionice autoputa će koštati 809,6 miliona eura. Od tog iznosa, 85 poso tj. 688,16 miliona eura će obezbijediti Exim banka kroz kredit, a 15 posto - 121,44 miliona eura je učešće države Crne Gore.

Rok otplate kredita je 20 godina, grejs period šest godina, a godišnja kamatna stopa iznosi dva posto.

Period povratka sredstava koja su potrebna za gradnju prioritetne dionice autoputa od Smokovca do Mateševa iznosi 17 godina od perioda gradnje, odnosno 13 godina od početka njegove eksploatacije pokazala je socio – ekonomska analiza tog projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije