Hotel Feri postaje O3: Na Igmanu niče moderni sportsko-rekreativni centar

28.03.2017. 14:29 / Izvor: Akta.ba
Hotel Feri postaje O3: Na Igmanu niče moderni sportsko-rekreativni centar

Nakon uspješnog projekta na Trebeviću i otvaranja zabavnog parka Sunnyland, kompanija Emirates d.o.o. Sarajevo ulazi u novi projekat.

Nakon uspješnog projekta na Trebeviću i otvaranja zabavnog parka Sunnyland, kompanija Emirates d.o.o. Sarajevo ulazi u novi projekat.

Naime, nekadašnji hotel Feri na Igmanu biće potpuno renoviran i nosiće naziv O3 koji bi trebao biti dio modernog evropskog trening centra.

Hotel O3 će imati 65 soba i u potpunosti će biti prilagođen sportskim ekipama iz cijelog svijeta.

"Pored hotela planirana je izgradnja nogometnih terena, terena za košarku i rukomet sa odgovarajućom podlogom, teniskih terena, šetnica, staza za šetanje, trčanje i biciklizam....", kazao je za portal Akta.ba Amer Ćorić iz firme Dubos consulting koja radi business development za investitora iz UAE.

Prema zamisli investitora, cilj je da se stvore uslovi za razvoj sportskog, odnosno zdravstvenog turizma. Uzimajući u obzir količinu koncentracije ozona na Igmanu, sam boravak je veoma dobar za sve ljude, pogotovo za osobe u postoperativnom oporavku.

U sklopu hotela će biti i liječnička soba te sobe za masažu. Planirano je da izgradnja bude gotova prije početka EYOF-a, tačnije do početka 2019. godine budući da projekat predstavlja podršku razvoja infrastrukture za EYOF koji će se održati u našoj zemlji.

Planirana vrijednost projekta, odnosno sportsko - rekreativnog centra je oko 10 miliona eura.

"Radovi će krenuti odmah nakon dobijanja svih potrebnih dozvola i odobrenja. Trenutno je u izradi projektna dokumentacija", navodi Ćorić.

Kako kaže, do sada ide sve i planiranim tempom i u biti nemaju poteškoća. Ipak, dodaje on, nekada su zakonske procedure prilično spore i komplikovane i stvari se ne rješavaju brzinom sa kojom bi investitori bili zadovoljni.

Inače, kao i na prethodnim projektima i na ovom projektu će prednosti imati domaće firme ukoliko posjeduju potrebno znanje i iskustvo za implementaciju ovakvog projekta.

Govoreći o planovima i nekim novim projektima, Ćorić nam kaže da su trenutno fokusirani na izgradnju kompleksa na Igmanu.

"Sve buduće investicije uveliko zavise od uspješnosti projekata koji su trenutno u toku i brzine kojom će se implementirati isti", zaključuje on.

Investitori su istakli da se u toku realizacije investicije nisu suočavali s administrativnim preprekama niti problemima druge prirode. Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom drugom zemljom i čine sve kako bi animirali svoje poslovne partnere da investiraju u BiH.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije