Radovi rekonstrukcije i održavanja prometnih znakova na graničnim prijelazima

26.04.2018. 08:28 / Izvor: Akta.ba
Radovi rekonstrukcije i održavanja prometnih znakova na graničnim prijelazima

Posao nadzora nad izvođenjem radova je dodijeljen Ink Constructor d.o.o.Banja Luka, kao najbolje ocijenjenom ponuđaču.

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Saša Dalipagić, potvrdio je da su nakon dugogodišnjeg zastoja, a temeljem Ugovora o izvođenju radova, zaključenog između Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i grupe ponuđača: COLOREX d.o.o., Mostar i KTM BRINA d.o.o., Vinjani, kao najpovoljnijeg ponuđača,  ovih dana počeli radovi rekonstrukcije i investicijskog održavanja prometne signalizacije na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini. Vrijednost zaključenog ugovora je u ukupnom iznosu od 480.807,11 KM s PDV-om.

Ovaj projekt zamjene i obnove oznaka i druge prometne signalizacije, kojom se označava granični prijelaz i njegovo područje te blizina linije, obuhvaća ukupno 68 graničnih prijelaza između Bosne i Hercegovine i susjednih država, Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne gore, od čega je 40 međunarodnih graničnih prijelaza za putnički i robni promet, te 28 graničnih prijelaza za pogranični promet.

Radovi predviđeni projektnom dokumentacijom obuhvaćaju rekonstrukciju i investicijsko održavanje vertikalne i horizontalne signalizacije, što zajedno s opremom puta sačinjava jedinstven sustav, koji omogućuje punu funkcionalnost planiranog načina upravljanja prometnim tokovima i sigurnosni pristup graničnim prijelazima. Na ovaj način će se doprinijeti i poboljšanju cjelokupnog izgleda graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini, jer su granični prijelazi i njihovo stanje prva i fokusna točka svakome strancu koji ulazi u Bosnu i Hercegovinu.

Predviđeni rok za završetak ugovorenih radova je do 300 dana od dana stupanja ugovora na snagu, odnosno od dana obostranog potpisivanja ugovora.

Posao nadzora nad izvođenjem radova je dodijeljen Ink Constructor d.o.o.Banja Luka, kao najbolje ocijenjenom ponuđaču.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije