Alterural: Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva

27.04.2018. 13:19 / Izvor: Akta.ba
Alterural: Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva

Treningu je prisustvovalo više od 25 pružaoca usluga u ruralnom turizmu u blizini Vareša.

U sklopu projekta finansiranog sredstvima Evropske unije "Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije", 25.4.2018. održana je 8. po redu tehnička radionica "Marketing - komunikacija s gostima".

Trening kojem je prisustvovalo više od 25 pružaoca usluga u ruralnom turizmu, održan je u prostorijama Foruma žena Strica - Zarudje, u selu Strica u blizini Vareša.

Predavač Nevzet Sefo pojasnio je pravila uspješne komunikacije, osnove verbalne i neverbalne komunikacije sa gostima, te istaknuo važnost i principe promocije u ruralnom turizmu.

Domaćin i ko-organizator radionice je Udruženje žena "Strica-Zarudje", jedan od partnera Alterurala na projektu.

Projekt "Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije" je podržan u okviru Programa za civilno društvo 2014.-2015., sa ciljem povezivanja građana i smanjenja nezaposlenosti kroz unapređivanje saradnje glavnih interesnih grupa na lokalnom nivou i procjenu tržišta aktivnog stanovništva. Projekt je finansiran sredstvima Evropske unije.

Trajanje projekta je 3 godine, a općine djelovanja ovog projekta su Kreševo, Vareš, Ilijaš, Fojnica, Sarajevo Centar, Sarajevo Stari Grad, te Istočni Stari Grad.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije