Investicije / PROJEKTI

Objavljen tender za izradu idejnog projekta brze ceste Prača - Goražde

Trajanje ugovora ili rok izvršenja je do dobijanja Urbanističke suglasnosti ili do izdavanja Potvrde o uspješno izvršenim uslugama.

11.07.2018. 13:59 / Izvor: Akta.ba

Autoceste FBiH su objavile tender za nabavku usluga izrade idejnog projekta brze ceste Prača - Goražde, saznaje Akta.ba.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora je 50.000,00 KM bez PDV-a.

Trajanje ugovora ili rok izvršenja je do dobijanja Urbanističke suglasnosti ili do izdavanja Potvrde o uspješno izvršenim uslugama.

Izrada će se bazirati na idejnom projektu cestovnog povezivanja Goražda sa pravcem 3 SEETO mreže, dionica Sarajevo - Vardište u dužini od 13,7 km, uz neophodne korekcije i prilagođavanja prema tehničkim uslovima, zahtjevima i karakteristikama za kategoriju brze ceste, te dodatak dijela brze ceste u urbanom području Goražda dužine oko 3 km. 

Ovaj idejni projekt brze ceste, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, mora obuhvatiti i tunel Hranjen, kao najveći, najkompleksniji i najvažniji objekat, koji će biti izrađen u okviru posebnog ugovora "projektuj - izgradi".

Projektantu brze ceste prije potpisivanja ugovora biće zadate početna i završna tačka tunela Hranjen.

Svi zaintersirani svoje ponude mogu dostaviti do 26. jula.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije