Investicije / PROJEKTI

Tender blokirao izgradnju posljednje dionice Sarajevske zaobilaznice

09.11.2018. 10:02 / Izvor: Dnevni Avaz

Još nije poznato kada će biti izgrađen posljednja dionica Sarajevske zaobilaznice od Vlakova do Mostarskog raskršća (LOT 3b), u dužini od 1,5 kilometara. To je za "Avaz" potvrdio direktor "Autocesta FBiH" Adnan Terzić, istakavši da tenderska procedura za izbor izvođača radova još nije okončana.

Тerzić je za Avaz kazao da je osiguran novac za gradnju dionice, ali da je trenutno zaustavljen postupak dodjele ugovora.

"Čekamo od Ureda za žalbe da riješi pitanje žalbi ponuđača i onda ćemo vidjeti kako ćemo dalje. Što se tiče nas, mi smo spremni i možemo započeti odmah, ali tenderska procedura se mora provesti do kraja", rekao jeTerzić.

Istakao je da će oko 20 miliona maraka biti uloženo u gradnju ove dionice, koja će rasteretiti lokalnu saobraćajnicu kroz Vlakovo. 

Izgradnjom LOT-a 3b omogućit će se direktna veza za vozila koja prema petlji Vlakovo na autocesti dolaze s kružnog toka na Mostarskom raskršću, odnosno iz pravca Kiseljaka, Rakovice, Pazarića i Hadžića. Također, gradnjom ove spojne saobraćajnice rasteretit će se lokalna saobraćajnica kroz naselje Vlakovo i podići će se nivo sigurnosti pješaka i vozila. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije