Trasa Prve transverzale proglašena javnim interesom

Investicije / URBANIZAM

Trasa Prve transverzale proglašena javnim interesom

10.07.2019. 09:32 / Izvor: Avaz.ba

Uprkos ranijim opstrukcijama Općinsko vijeće Centar na jučerašnjoj sjednici jednoglasno je donijelo Odluku kojom se proglašava javni interes za izgradnju Prve transverzale za dio trase saobraćajnice od ulice Kranjčevićeva do ulice Braće Begić. 

Kako nam je kazao direktor Zavoda za izgradnju Mirza Hulusić nakon 12 mjeseci upornog i kontinuiranog rada kako bi se pristupilo eksproprijaciji tek sada mogu pristupiti poslu zajedno s Općinom Centar.

Općina Vogošća je na svojoj teritoriji na dijelu na kojem se radi već proglasila javni interes. Sa općinom Centar smo morali čekati jer nas je Sud osporavao.

Sad kad je Sud završio taj proces mi tek sada možemo pristupiti eksproprijaciji. Čitava trasa je sada pokrivena javnim interesom.

Sulejman Haljevac, dopredsjedavajući OV Centar kazao je da je oduševljen što je ovo Vijeće jednoglasno donijelo Odluku, iako je svo vrijeme bilo raznih malverzacija.

"U proteklih godinu dana smo se stalno borili za ovu Odluku i samim tim što će Općina Centar imati 250 miliona KM investiciju govori koliko je ovo važan i vrijedan projekt kako za Kanton, FBiH i samu BiH. I sve daljnje probleme koji su budu javljali ćemo rješavati u hodu", rekao je Haljevac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije