U toku završno asfaltiranje saobraćajnice u ulicama Ljubljanska i Trebevićka

02.04.2021. 13:47 / Izvor: Akta.ba

Radovi na ugradnji završnog asfaltnog sloja u ulicama Ljubljanska i Trebevićka započeli su u četvrtak, 01. aprila ove godine.

Radovi na ugradnji završnog asfaltnog sloja u ulicama Ljubljanska i Trebevićka započeli su u četvrtak, 01. aprila ove godine.

Krajem 2020. godine na ovoj dionici izveden je dio radova na sanaciji saobraćajnice od granice sa Općinom Centar u dužini oko 550 metara, te je zbog nadolazećeg zimskog perioda preostala dionica dužine od oko 210 metara, koja se završava na spoju ulica Ljubljanska i Put Mladih Muslimana.

Građevinski radovi na ovom dijelu ulice izvršeni su početkom marta ove godine, a podrazumijevali su kompletno uklanjanje postojeće kolovozne konstrukcije sa tamponskim slojem i ugradnju novog asfaltnog kolovoza sa nivelacijom postojećih poklopaca slivnika i revizionih okana postojećih instalacija u trupu saobraćajnice.

Radove na terenu obišli su Općinski načelnik dr. Hasan Tanović i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač, budući da se ovaj značajni projekat realizira zajedničkim sredstvima Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo.

Načelnik Tanović u svom obraćanu za medije istakao je kako se radi o značajnoj i jako prometnoj saobraćajnici u ovom dijelu Općine Novo Sarajevo, budući da se ista proteže do tranzitne saobraćajnice, zbog čega je bila i izuzetno dotrajala.

Saobraćajnica u dužini od 760 metara bit će puštena u promet odmah danas, 01. aprila ove godine čim se radovi na asfaltiranju okončaju, istakao je direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač, što ujedno znači i rješavanje jednog od najvećih saobraćajnih problema stanovnika ovog dijela naselja.

Vrijednost Ugovora je oko 185.000 KM, od čega je Direkcija za puteve KS izdvojila 130.000 KM, te angažovala nadzora nad izvođenjem radova, a Općina Novo Sarajevo 55.000 KM, te izradu projektne dokumentacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije