Investicije / PROJEKTI

U Trebinju realizovani projekti vrijedni 100 miliona KM

15.10.2020. 09:44 / Izvor: SRNA

U Trebinju su jučer predstavljeni programi i infrastrukturni projekti koje je u protekle četiri godine realizovala Gradska uprava za šta je uloženo 100 miliona KM.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da nisu svi projekti finansirani iz budžeta grada Trebinja, već i uz podršku Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije.

"To je još jedan primjer da zajedno možemo više", rekao je Ćurić novinarima.

Ćurić je naveo da je danas članovima gradskog savjeta i predstavnicima udruženja iz Trebinja prezentovanao programe podrške porodici i infrastrukturne projekte realizovane tokom četiri godine.

"Imamo 54 konkretna programa podrške porodici i 70 investicija koje su završene ili su u toku", kaže on.

On je naveo da su date nadoknade za novorođenčad, vantjelesnu oplodnju, za djecu koja pohađaju školu u ruralnim područjima, besplatna obrada zemljišta i zasadi, podrška Agrarnog fonda kada je riječ o plastenicima, te sistem za navodnjavanje i vodosnabdijevanje.

On je podsjetio da je kada je riječ o infrastrukturnim projektima, njih 70 završeno ili su u toku.

"Počevši od glavne ulice, parka, video-nadzora, vrtića `Srbija`, duhovnog centra Mrkonjići, popločavanja Starog grada", precizirao je Ćurić.

On kaže da su projekti realizovani na prijedlog mjesnih zajednica kojih na području grada ima 18, kao i 112 sektora, tako da su nastojali da svaki sektor dobije neku investiciju.

"Ovo nije rezultat rada jednog čovjeka, načelnika nekog odjeljenja, direktora ustanove, već cijelog tima ljudi i naravno građana, jer su svi dali doprinos", istakao je Ćurić.

Predsjednik Mjesne zajednice "Gorica", koja je i najveća u gradu, Rade Drinjak rekao je novinarima da je u prethodnom periodu u ovoj mjesnoj zajednici realizovano mnogo značajnih projekata.

"Izdvojio bih vodosnabdijevanje naselja Podglivlje, Bogdanića do, asflatiranje jedne od najmnogoljudnijih ulica u Vinogradima, obdanište `Srbija`, više igrališta u Gorici, asfaltiranja, postavljanje rasvjete", rekao je Drinjak.

On je dodao da su projekti realizovani zahvaljući saradnji sa lokalnom upravom grada Trebinja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije