Uložena žalba u postupku nabavke usluga uređenja Gradske vijećnice u Zenici

08.03.2018. 12:07 / Izvor: Akta.ba

Odabradni rad je na uspješan način riješio makro i mikro urbanističku situaciju.

Grad Zenica je nedavno raspisao javni poziv Nabavka usluga arhitektonsko-urbanističkog konkursa za izradu idejnog rješenja Gradske vijećnice sa uređenjem centralnog gradskog trga i podzemnom garažom u Zenici.

Nakon što je putem međunarodnog arhitektonsko-urbanističkog konkursa odabrano idejno rješenje uređenja, u samom postupku javne nabavke usluga uložena je žalba, potvrdili su za Akta.ba iz Gradske uprave.

"Žalba je uložena u samom postupku javne nabavke. S obzirom na navedeno kod poduzimanja svih budućih radnji u ovom postupku Ugovorni organ je u obavezi sačekati odluku Ureda za razmatranje žalbi i nakon toga će nastupiti dalji radovi u vezi sa samim projektom i njegovim razvojem", kazali su iz Grada Zenica.

Žiri za izbor najboljeg idejnog rješanja uređenja centralnog gradskog trga i gradske Vijećnice Zenice prvu nagradu je dodijelio grupi arhitekata iz Makedonije i Slovenije, u kojem su autorica Katarina Vidimce, te koautori Silvija Shaleva, Mirjana Lozanovska i Erik Jurišević.

Odabradni rad je na uspješan način riješio makro i mikro urbanističku situaciju.

Pored objekta Gradske vijećnice, dali su i rješenje Glavnog gradskog trga zajedno sa podzemnom, javnom garažom koja je predviđena ispod njega. Podzemnu, javnu garažu imat će cca. 300 parking mjesta i bit će tretirana kao zaseban objekat, koji posjeduje pješačke veze sa zgradom Gradske vijećnice.

Bruto građevinska parcela koja je namijenjena za smještaj Gradske vijećnice ima dimenziju 44x44 metra, odnosno 1.936 kvadratnih metara, dok je posebno zemljište planirano za izgradnju parkinga i podzemnih garaža.

I.M.

Foto: http://www.aabh.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije