Nastavljena rehabilitacija puta Nevesinje – Mostar

21.09.2022. 13:11 / Izvor: Akta.ba
asfaltiranje

Pošto se postavljanje novog sloja asfalta istovremeno vrši čitavom širinom kolovoza uspostavljena je potpuna obustava saobraćaja u zoni izvođenja radova od 8 do 17 časova.

Rehabilitacija puta Nevesinje – Mostar nastavljena je juče. Pošto se postavljanje novog sloja asfalta istovremeno vrši čitavom širinom kolovoza uspostavljena je potpuna obustava saobraćaja u zoni izvođenja radova od 8 do 17 časova. Radovi se neće izvoditi nedjeljom.

Radi potpunije informacije za ljude koji svakodnevno putuju za Mostar i nakon više komentara koji su se pojavili na društvenim mrežama Opština Nevesinje se oglasila saopštenjem za javnost u kojem se podsjeća da je ovo projekat na koji se odavno čekalo i čija realizacija je počela na opšte zadovoljstvo svih građana Nevesinja.

"Rukovodeći se željom da projekat bude završen što prije i da radovi budu po najvišim standardima investitor JP Putevi Republike Srpske i nadzor Institut za građevinarstvo Banjaluka tražili su od izvođača radova da se presvlačenje asfalta izvodi istovremeno čitavom širinom. Ovakvo tehničko izvođenje izbjegava podužni spoj i omogućava duže korištenje saobraćajnice bez oštećenja. S druge strane, konfiguracija terena sa serpentinama takođe zahtijeva ovakvo rješenje", navodi se u saopštenju.

Iz Opštine Nevesinje naglašavaju da razumiju problem ljudi čije poslovne aktivnosti zahtijevaju stalni protok saobraćaja, ali ih mole za razumijevanje i strpljenje. Navode da je sa VE Grebak postignut dogovor da se i pristupni put za potrebe vjetroelektrane, kada bude podesno, iskoristi kao alternativna saobraćajnica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije