Investicije / URBANIZAM

Uskoro pješačka staza kroz zenički Perin Han

02.07.2020. 07:58 / Izvor: Akta.ba

Po nalogu Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica u mjesnoj zajednici Perin Han u toku su radovi na izgradnji pješačke staze. Dionica od preduzeća "Termika" do skretanja za selo Palinovići, dužine je 1.035,40 metara.

"Izgradnji pješačke staze prethodili su višemjesečni radovi na trasi regionalnog vodovoda Plava vode, izgradnji trase plinovoda, a izgrađena je kanalizaciona mreža kroz Perin Han. Radi se o kapitalnim projektima za stanovništvo ovog dijela Zenice. Nadamo se da će uskoro početi i finalni radovi, nakon čega će više hiljada stanovnika imati mnogo bolje uslove za život", kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Grad Zenica za projekat izgradnje pješačke staze sa odvodnjom i uređenjem priključnih saobraćajnica osigurao je 330.474,91 (sa PDV-om). Izvođač radova je zeničko preduzeće "Špic beton" d.o.o.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije