Video nadzor javnih površina na području Općine Novo Sarajevo

15.07.2015. 15:49 / Izvor: Akta.ba

Radi se o jednom od strateških projekta Općine Novo Sarajevo koji je započeo 2012. godine, a isti je nastavljen i u ovoj godini. Za prve dvije faze utrošeno je oko 100. 000 KM.

Na području Općine Novo Sarajevo postavljeno je 14 najsavremenijih kamera koje su opremljene infracrvenim uređajima i u funkciji su 24 sata.  Radi se o jednom od strateških projekta Općine Novo Sarajevo koji je započeo 2012. godine, a isti je nastavljen i u ovoj godini. Za prve dvije faze utrošeno je oko 100. 000 KM.

Cilj navedenog projekta je kontrola saobraćaja u pokretu na najvažnijim frekvencijama, kontrola školskih dvorišta i smanjenje krivičnih djela.  Kontrola kamera se vrši iz nadzornog kontrolnog centra II Policijske uprave Novo Sarajevo koji je sastavni dio ovog projekta. Postavljanjem video nadzora javnih površina na području Općine Novo Sarajevo omogućava se  identifikacija napadača, te se na taj način povećava sigurnost i zaštita učenika, građana i objekata.

Izvođač radova je firma MIBO Komunikacije iz Sarajeva. Vrijednost ukupnog projekta je 150.000 KM, a investitor je Općina Novo Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije