Više od tri miliona za obnovu zgrade općine Centar

07.03.2014. 09:31 / Izvor: TVSA
Više od tri miliona za obnovu zgrade općine Centar

​Općinsko vijeće Centar održalo je prvu sjednicu nakon demonstracija 7. februara kada je uništena zgrada Općine. Između ostalog, određena su inicijalna sredstva za obnovu.

Općinsko vijeće Centar održalo je prvu sjednicu nakon demonstracija 7. februara kada je uništena zgrada Općine. Između ostalog, određena su inicijalna sredstva za obnovu.

Riječ je o tri miliona i 200 hiljada maraka. Radovi su u toku, a nadležni očekuju da će zgrada biti obnovljena u naredna dva mjeseca.

Iako su predstavnici Tužilaštva, Osiguranja i sudski vještak izvršili uviđaj, još se ne može govoriti, kažu nadležni u Općini Centar, o tačnim procjenama materijalne štete. To će biti poznato nakon izrađenih izvedbenih projekata sanacije. Zato ne znaju ni da li će inicijalna sredstva biti dovoljna za obnovu.

Načelnik je ponovio da su u roku od 5 dana, nakon uništavanja zgrade Općine, u funkciju stavili šalter-salu. I ostale službe rade u punom kapacitetu, premještene su na različite lokacije.

Načelnik navodi kako su pri kraju radovi na sanaciji sale Vijeća, pa bi naredna sjednica krajem mjeseca trebala biti održana u zgradi Općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije