Investicije / PROJEKTI

Vogošća će dobiti autobusko stajalište vrijedno više od pola miliona maraka

29.10.2018. 12:29 / Izvor: Akta.ba

Općina Vogošća trebala bi dobiti novo autobusko stajalište u ulici Braće Kršo.  Kako su za Akta.ba potvrdili iz Kabineta načelnika Općine Vogošća urađen je izvedbeni projekat autobuskog stajališta, izvršena je revizija projekta, te projektant vrši izmjene u skladu sa primjedbama po reviziji. Procijenjena vrijednost projekta je cca oko 550.000,00 KM.

S obzirom da do sada Općina Vogošća nije imala adekvatno polazno autobusko stajalište, izgradnjom istog stvorit će se bolji uslovi za građane, kao i rasteretiti dio saobraćajnice u ul. Jošanička, te će se omogućiti bolji protok vozila u istoj.

Procjenjuje se da bi izgradnja autobuskog stajališta trajala oko šest mjeseci od dana uvođenja u posao.

"Izvođač radova još nije odabran, čeka se revidovan projekat da se može pokrenuti procedura izbora izvođača radova u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH", kažu u Općini.

Kako je planirano nova autobuska stanica imat će sve potrebne sadržaje, uključujući prodajno mjesto za kupone, trafike, kafeteriju, nadstrešnice, klupe za sjedenje, kao i turistički info biro. Projektom je planirana izgradnja parkinga sa novih 26 parking mjesta.

E. Ko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije