Vogošća će dobiti autobusko stajalište vrijedno više od pola miliona maraka

29.10.2018. 12:29 / Izvor: Akta.ba
Vogošća će dobiti autobusko stajalište vrijedno više od pola miliona maraka

ako su za Akta.ba potvrdili iz Kabineta načelnika Općine Vogošća urađenje izvedbeni projekat autobuskog stajališta, izvršena je revizija projekta, te projektant vrši izmjene u skladu sa primjedbama po reviziji.

Općina Vogošća trebala bi dobiti novo autobusko stajalište u ulici Braće Kršo.  Kako su za Akta.ba potvrdili iz Kabineta načelnika Općine Vogošća urađen je izvedbeni projekat autobuskog stajališta, izvršena je revizija projekta, te projektant vrši izmjene u skladu sa primjedbama po reviziji. Procijenjena vrijednost projekta je cca oko 550.000,00 KM.

S obzirom da do sada Općina Vogošća nije imala adekvatno polazno autobusko stajalište, izgradnjom istog stvorit će se bolji uslovi za građane, kao i rasteretiti dio saobraćajnice u ul. Jošanička, te će se omogućiti bolji protok vozila u istoj.

Procjenjuje se da bi izgradnja autobuskog stajališta trajala oko šest mjeseci od dana uvođenja u posao.

"Izvođač radova još nije odabran, čeka se revidovan projekat da se može pokrenuti procedura izbora izvođača radova u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH", kažu u Općini.

Kako je planirano nova autobuska stanica imat će sve potrebne sadržaje, uključujući prodajno mjesto za kupone, trafike, kafeteriju, nadstrešnice, klupe za sjedenje, kao i turistički info biro. Projektom je planirana izgradnja parkinga sa novih 26 parking mjesta.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije