Za projekte Omladinske banke u opštini Kotor Varoš 54.000 KM

07.12.2018. 11:31 / Izvor: Akta.ba
Za projekte Omladinske banke u opštini Kotor Varoš 54.000 KM

Danas je predstavljeno pet projekata koji su uspješno realizovani u prošloj godini u saradnji sa Fondacijom "Mozaik".

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i direktor Fondacije "Mozaik" Željko Pauković potpisali su danas četvorogodišnji ugovor o realizaciji projekata Omladinske banke u vrijednosti od 54.000 KM.

Fondacija "Mozaik" će u naredne četiri godine obezbijediti 30.000 KM, dok će učešće opštine Kotor Varoš u realizaciji projekata Omladinske banke biti 24.000 KM.

Sakan je rekao da je ovo nastavak uspješne saradnje sa Fondacijom "Mozaik", koja je u prethodnom periodu dala pozitivne rezultate.

"Naš cilj je da se realizacijom određenih projekata i edukacijom poveća učešće mladih u razvoju lokalne zajednice", naglasio je Sakan.

Mladi u opštini Kotor Varoš imaće priliku da nakon uspješno realizovanih projekata kandiduju svoje ideje za razvoj biznisa.

Direktor Fondacije "Mozaik" Željko Pauković kaže da je program Omladinske banke proširen dodatnim edukacijama, koje pružaju priliku mladima da steknu preduzetničke vještine.

"Oni koji iskažu preduzetnički potencijal imaće mogućnost da razviju svoje biznis-ideje, a oni najuspješniji biće podržani u osnivanju vlastitog društvenog biznisa", istakao je Pauković.

Danas je predstavljeno pet projekata koji su uspješno realizovani u prošloj godini u saradnji sa Fondacijom "Mozaik".

U mjesnoj zajednici Kotor Varoš realizovan je projekat "Podrška djeci sa poteškoćama u razvoju i njihovim majkama", koji je obuhvatio radionice edukativnog i kreativnog sadržaja, u koje su uključene i majke.

"Žene ženama" naziv je projekta u okviru kojeg je opremljena prostorija Društvenog centra u mjesnoj zajednici Obodnik za održavanje okruglih stolova, a u okviru projekta "Kutak za užitak" izgrađena je nadstrešnica u blizini Planinarskog doma u mjesnoj zajednici Grabovica.

U okviru projekta "Na mladima svijet ostaje" održane su dvije radionice i radne akcije čiji je cilj da podstaknu svijest mladih o ekološkim aktivnostima, a mještani mjesne zajednice Obodnik dobili su kreativno dječije igralište u okviru projekta "Bezbjedna djeca - srećni roditelji".

Ukupna vrijednost realizovanih projekata u ovoj godini iznosila je 11.116 KM, uz učešće 80 volontera za potrebe 645 korisnika. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije