Za rekonstrukciju ulice Maršala Tita u Srebreniku 150.000 KM

21.08.2013. 12:07 / Izvor: eKapija.ba
Za rekonstrukciju ulice Maršala Tita u Srebreniku 150.000 KM

Navedena rekonstrukcija, koja se realizovala u sklopu projekta izgradnje nove općinske zgrade i rekonstrukcije gradskih ulica, je obavio konzorcij srebreničkih firmi predvođenih nosiocem konzorcija firmom Herceg d.o.o. Srebrenik,

Prije pet dana završena je rekonstrukcija 215 m duge ulice Maršala Tita (od raskrsnice u centru grada do autobuske stanice) u Srebreniku. Navedenu rekonstrukciju, koja se realizovala u sklopu projekta izgradnje nove općinske zgrade i rekonstrukcije gradskih ulica, je obavio konzorcij srebreničkih firmi predvođenih nosiocem konzorcija firmom Herceg d.o.o. Srebrenik, nadzor je vršila firma Tehnobiro d.o.o. Tuzla, a radovi su trajali od 10. jula do 15. avgusta 2013. godine. 

Na rekonstruisanoj ulici urađena je odvodnja oborinskih voda, dio potpuno nove fekalne kanalizacije u dužini od oko 40 m, rekonstruisana vodovodna mreža tj. zamijenjene su stare azbest-cementne sa PHD cijevima, uz izradu novih priključaka na vodovodnu instalaciju, nova savremena podzemna javna rasvjeta, a postavljene su podzemne instalacije i za telefoniju te kablovsku televiziju.

Nakon toga po ulici je postavljena asfaltna podloga u dva sloja i to nosivi sloj BNS-32 debljine 7cm i habajući sloj AB-11 debljine 4cm, asfaltirani su i trotoari sa AB-11 debljine 4 cm, a slijedi popločavanje trotoara od SPO Nita do kafea Duga, što je naknadno dogovoreno.

Prije par dana krenulo se sa rekonstrukcijom dijela ulice 211. oslobodilačke brigade od raskrsnice kod mesnice Bašić do spoja sa ulicom Maršala Tita kod SPO ITK Musić. Kako ističe odgovorni rukovodilac radova Sead Zejnilagić u rekonstrukciju ove ulice će biti uloženo oko 250.000 KM a rok za završetak svih radova je polovina oktobra 2013.godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije