Investicije / PROJEKTI

Završena prva faza radova na rekonstrukciji sportske sale "Partizan"

Vrijednost radova iznosila je 37.676,40 KM sa PDV-om.

09.01.2020. 14:52 / Izvor: Akta.ba

Prvom fazom radova obuhvaćena je rekonstrukcija i adaptacija mokrih čvorova, demontaža i rušenje dotrajalih cijevi, vodoinstalaterski i keramički radovi, kao i rješavanje vodovodno-kanalizacione mreže. Također, urađena je i rekonstrukcija starih radijatora, kao I podna hidroizolacija prije ugradnje estriha, nove elektro instalacije i ugradnja led rasvjete.

Zamijenjeno je 10 starih vrata, a novitet su i 3 toaleta i 3 kupaonice sa toplom vodom.

Vrijednost radova iznosila je 37.676,40 KM sa PDV-om.

Kompanija "Al- Noor" izabrala je izvođača radova Elan Trade d.o.o. Kakanj, dok je stručni nadzor vršila firma Sinteza d.o.o. Visoko. 

Projekat rekonstrukcije sportske sale "Partizan" završen je u predviđenom roku prema zakonskim regulativama i uslovima za građenje.

Druga faza radova planirana je ove godine, a obuhvatit će radove na zamjeni novih podloga, zidova i rasvjete. 

Navedeni projekat je od velikog značaja za našu zajednicu sa primarnim ciljem oživljavanja sportske infrastrukture i terena koji će biti podsticaj za djecu i mlade na aktivnije učešće u sportu, te boravak u zdravom okruženju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije