Investicije / PROJEKTI

Završeno asfaltiranje dijela saobraćajnice naselja Poljine i Nahorevska brda

19.05.2020. 20:22 / Izvor: Akta.ba

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji ulica na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme "Grakop" iz Kiseljaka Senad Sejdić, tokom proteklog vremena radnici ove građevinske firme završili su sa radovima na asfaltiranju prve dionice saobraćajnice koja povezuje naselja Poljine i Nahorevska brda.

Projekat finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 37.158 KM.

"U ovoj prvoj fazi projekta uspjeli smo asfaltirati dionicu od 140 metara koja vodi od Nahorevskih brda prema Poljinama. Ovdje smo uklonili oštećeni stari asfalt i zamijenili kolovoznu konstrukciju. S jedne strane saobraćajnice smo ugradili adekvatnu odvodnju površinskih voda, dok smo sa druge strane nasuli bankine od kamene sitneži zbog stabilizacije ove saobraćajnice i sprečavanja oštećenja novog asfalta. U toku je procedura ugovaranja i pripreme potrebne dokumentacije za drugu fazu ovog projekta u dužini od oko 460 metara, nakon čega ćemo započeti radove na sanaciji ovog dijela saobraćajnice", objasnio je Mujo Topalović, šef gradilište firme "Grakop" iz Kiseljaka.   

Navedenim ugovorom na osnovu kojeg su okončani pomenuti radovi također je obuhvaćen i projekat sanacije trotoara koji povezuje Alipašinu ulicu sa gradskim parkom na Betaniji, tačnije do porodilišta "Zehra Muidović" na Jezeru u dužini od 470 metara.

Sredstva za realizaciju ovog projekta je također obezbijedila Općina Centar u iznosu od 147.360 KM.

Navedeni projekat je također okončan tokom proteklog perioda i na ovoj lokaciji su prilikom izvođenja radova prvo urađeni iskopi, odnosno zemljani radovi, nakon toga su ugrađeni novi betonski ivičnjaci i tamponski sloj, te je na kraju urađeno asfaltiranje.

U narednom periodu je planirano asfaltiranje ove dionice od Alipašine do porodilišta na Jezeru, za šta je potrebna sredstva obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije