al
ZDK - Otpočela rekonstrukciju regionalne ceste Čajdraš - Ovnak

Investicije / PROJEKTI

ZDK - Otpočela rekonstrukciju regionalne ceste Čajdraš - Ovnak

22.02.2019. 12:21 / Izvor: Fena

Direkcija za ceste Zeničko-dobojskog kantona danas je otpočela rekonstrukciju dva kilometra regionalne ceste R-413A Čajdraš-Ovnak, koja bi trebala biti završena u narednih šest mjeseci. 

"U prvoj ćemo fazi rekonstruisati put do mjesta Lokvine, u dužini od dva kilometra. Ugovor je potpisan na 1.007.000 KM", rekao je direktor Refik Zeković. 

On dodaje kako će biti problema s vodovodnom i kanalizacionom infrastrukturom, koja je u nadležnosti Grada Zenice, ali su, ističe,  dobili obećanje da  će se Grad angažovati kako bi pratili dinamiku rekonstrukcije ceste i polaganja cijevi. 

"Apelovao bih na korisnike ceste, jer će se uporedo raditi rekonstrukcija i odvijati saobraćaj, da imaju strpljenja. Biće povremenih  zastoja, ali svaka izgradnja ima svoje posljedice", napomenuo je Zeković. 

On je pozvao i vlasnike parcela uz cestu da budu kooperativni tokom procesa eksproprijacije zemljišta, kako ne bi kasnili radovi. 

Oni će, kako je rekao, zauzvrat, svakom vlasniku uz pravične naknade urediti i asfaltirati najmanje pet metara pristupnog puta. 

Zeković najavljuje, već za iduću godinu, rekonstrukciju puta u istoj vrijednosti i dužini te, kaže,  da se neće zaustaviti dok ne bude završena rekonstrukcija svih devet kilometra, koliko je duga dionica puta do Ovnaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije