Kanton Sarajevo traži banku za plasman povoljne kreditne linije

31.05.2019. 08:36 / Izvor: Akta.ba
Kanton Sarajevo traži banku za plasman povoljne kreditne linije

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je javni poziv za odabir banke za plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela troškova kamate.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je javni poziv za odabir banke za plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela troškova kamate od strane Ministarstva privrede za subjekte male privrede koji posluju na području Kantona Sarajevo.

Poziv je raspisan u okviru programa poticaja male privrede u Kantonu Sarajevo, a s ciljem osiguravanja povoljnog kapitala mikro, malim i srednjim preduzećima za nabavku osnovnih sredstva i za nove investicije, te obrtna sredstva.

Povoljna kreditna sredstva bit će obezbijeđena kroz subvencioniranje dijela troškova kamate od strane Ministarstva i dostupna subjektima male privrede koji posluju na području Kantona Sarajevo.

Za ovu namjenu Ministarstvo privrede ovo godine obezbijedilo je sredstava u iznosu od 2.000.000,00 KM (dva miliona konvertibilnih maraka).

Kako je navedeno iz MInistarstva, u procesu odabira banke-partnera posebno će se cijeniti: visina finansijskih sredstava za kreditnu liniju, visina kamatne stope, visina troškova obrade kredita i broj i finansijski iznos uspješno implementiranih kreditnih linija na području Kantona.

iznos finansijskih sredstava za kreditnu liniju koji banka može obezbijediti, visina kamatne stope koju odredi, visina troškova obrade kredita, broj i finansijski iznos uspješno implementiranih sličnih kreditnih linija na području Kantona Sarajevo.

Rok za dostavljanje ponuda je 30 dana.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital