Izvještaj o radu Inspektorata za poljoprivredu, vodoprivredu, šumarstvo i veterinarstvo Tuzlanskog kantona

21.07.2008. 14:56 / Izvor: Fena
Izvještaj o radu Inspektorata za poljoprivredu, vodoprivredu, šumarstvo i veterinarstvo Tuzlanskog kantona

U prvih šest mjeseci ove godine tuzlanski kantonalni poljoprivredni inspektori izvršili su 130 pregleda.

Od ukupno kontroliranih subjekata u redovnim pregledima 53 je bilo s urednim nalazom, a kod 77 subjekata nadzora su evidentirani prekršaji, te su iz tog razloga izdana 62 prekršajna naloga u ukupnom novčanom iznosu od 30.800 KM.

U izvještajnom periodu izdano je i 18 rješenja o zabrani rada. U proteklom periodu šumarski inspektori radili su na kontroli postrojenja za rezanje drveta, prijevoza drveta u tranzitu, kontroli odjela po projektima koje je sačinilo Javno preduzeće Šume TK.

"Zbog sporosti sudskog odlučivanja i visokih zavisnih troškova vezanih za privremeno oduzimanje tehničke oblovine, četinara, lišćara, kao i zbog vrlo teškog održavanja kvalitete oduzete robe, prilikom izricanja prekršajnih i upravnih mjera odustali smo od mjere privremenog oduzimanja, jer bi troškovi oduzimanja, transporta, skladištenja i čuvanja bili daleko veći od same vrijednosti oduzete robe", navodi se u izvještaju inspekcije.

Veterinarska inspekcija je u izvještajnom periodu izvršila ukupno 293 inspekcijska pregleda.

Tom prilikom izdano je 10 rješenja o otklanjanju nedostataka u prometu namirnica animalnog porijekla i živih životinja, izdano je 8 rješenja o zabrani rada, izrečeno je 10 upozorenja, izdano je 157 rješenja za provođenje karantenskih mjera, oduzeto i trajno uništeno 1.089 kg svježeg mesa, izdano je 50 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 48.510 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital