Kapital / BANKARSTVO

Raiffeisen Bank International banka godine Srednje i istočne Europe

03.12.2018. 15:56 / Izvor: Akta.ba

Magazin "The Banker“ je jedanaesti put proglasio Raiffeisen Bank International AG (RBI) "Bankom godine u Srednjoj i istočnoj Europi“.

Pored toga, RBI je dobitnik priznanja za najbolju banku 2018. godine u Austriji. Nagrade ovog renomiranog magazina, koji djeluje u okviru Financial Times grupacije, primio je Martin Grüll, izvršni direktor RBI za finansije, na svečanoj ceremoniji koja je održana 29. novembra u Londonu.

"Zadovoljstvo klijenata je u fokusu nove, restruktuirane i usmjerene RBI. Potvrda uspjeha RBI je i ova nagrada za najbolju banku u 2018. godini“, pojašnjeno je u decembarskom izdanju magazina "The Banker“ zašto je RBI odabrana kao pobjednik za ovaj region.

Također, kao razlozi navedeni su još i ukupna kapitaliziranost i efikasnost, smanjena složenost, veći fokus na Srednju i istočnu Europu, povećana profitabilnost, opadajući troškovi rizika te veliki broj tehnoloških inovacija i drugi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital